Lanco igrače – NARAVNO & ZABAVNO

Igrače izdeluje družinsko podjetje Lanco Toys iz Španije, ki razveseljuje otroke in starše že od leta 1952 in je najstarejši proizvajalec igrač iz naravne gume (lateksa) na svetu.

V kaj verjamemo in filozofija podjetja Lanco Toys.

Naravne igrače Lanco so v celoti izdelane iz naravnih materialov, in sicer iz 100-odstotne naravne gume – kavčuka. Ne dodaja se noben drug material, ki bi spremenil njegove naravne lastnosti, kot so elastičnost, mehkoba in biorazgradljivost. Kavčuk je naraven, ekološki in biorazgradljiv material, ki ga pridobivajo iz belega soka drevesa kavčukovec (Hevea Brasiliensis) na trajnostni način.

Naravna guma se uporablja kot alternativa plastiki, saj se naravno razgradi in jo je mogoče ponovno uporabiti za izdelavo novih izdelkov. Tako so vse igrače Lanco naravne in biorazgradljive. Celoten zeleni proizvodni proces ima skozi vse faze ročnega dela zanemarljiv okoljski odtis. S tem želimo spodbuditi otroke, da razvijejo povezavo z naravo in umetnostjo za izgradnjo trajnostne družbe skozi jezik igranja. Naravne igrače Lanco imajo življenje – kot vse, kar je ustvarila narava.

Naravne igrače Lanco ne vsebujejo nitrozaminov, ftalatov, PVC-ja, BPA-ja, BBP-ja, DBP-ja in DEHP-ja. Pobarvane so s kakovostnimi jedilnimi barvami, ki ne vsebujejo kadmija, aluminija, kobalta, barija, svinca, živega srebra in selena. So popolnoma brez strupenih sestavin in varne, zato jih otrok lahko brez tveganja daje v usta, jih grize, žveči … Igrače so izdelane v skladu z evropskimi varnostnimi standardi EN-71.

Ne samo, da so igrače v celoti naravne in varne, pri izdelavi je veliko pozornosti namenjene podrobnostim. V proizvodnem procesu se namesto strojev uporablja ročno delo in vključuje samo biološko razgradljive materiale – naravno gumo in mineralne mavčne kalupe. Vsaka igrača Lanco je izdelana in pobarvana ročno – od razvoja kalupov do oblikovanja igrač in dodelave ter barvanja. Zato je vsaka igrača edinstvena in neponovljiva ter resnično nekaj posebnega, plod ročnega obrtniškega dela.

Navodila za uporabo

  • Pred uporabo igračo povlecite v vse smeri. Če opazite, da je igrača kakorkoli poškodovana, jo takoj zavrzite.
  • Primerna od rojstva naprej.
  • Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe.
  • Embalaža ni igrača, hranite jo izven dosega otrok.
  • Ne izpostavljajte neposrednemu soncu ali vlagi, saj je igrača biorazgradljiva.
  • Za čiščenje uporabite vlažno krpo, naravno vodo in nevtralno milo.
  • Ne sterilizirajte in ne prekuhavajte.

Že od začetka ustanovitve podjetja jim je bilo jasno, da želijo zajeti celoten proizvodni proces igrač iz naravne gume. Ta strategija jim je omogočila, da se naučijo vse o naravni gumi in njenih lastnostih, razvijejo edinstveno in popolno znanje o proizvodnih tehnikah ter predvsem zagotovijo odlično kakovost izdelkov. Njihove izkušnje segajo od razvoja oblikovanja, ustvarjanja kalupov do končnega okraševanja igrač.