Senzorična igra

Dojenčki spoznavajo svet s pomočjo čutil. Od rojstva naprej se o svetu, ki jih obdaja učijo prek dotikanja, vohanja, okušanja, poslušanja in opazovanja. Senzorična igra dojenčku omogoča pridobivanje raznolikih senzoričnih izkušenj.

Igrače spodbujajo razvoj vseh otrokovih čutov: primerne so za grizenje v vseh fazah rasti zobkov, živahne barve spodbujajo razvoj vida, zvok, ki se oglasi pri stiskanju stimulira sluh in koristi razumevanju vzročno-posledičnih povezav.

Grizli senzorične igrače so zabavne in 100 % varne, saj so izdelane iz naravnega kavčuka ter ročno poslikane z obstojnimi jedilnimi barvami, tako za splošno igro kot tudi za otroke, ki imajo težave s senzoriko in fino motoriko. 

 

dotikDOTIK: Koža je naš največji organ in dotik je najbolj senzoričen čut. Dotik je tudi prvi način komunikacije dojenčka z zunanjim svetom. Grizli igrače so primerne za suho in mokro igro. Mehak občutek igrače, ki spominja na kožo dojenčkove mame, spodbuja psihološke in čustvene odzive, ki otroka pomirjajo.

vidVID: Dojenček vidi že ob rojstvu, vendar je njegov vid do starosti 3 mesecev zamegljen. Z razvojem otrokovega vida pa otroci postajajo vse bolj občutljivi na barve in oblike. Grizli igrače so živahnih barv in zabavnih oblik, zaradi česar je stimulacija vida še večja. 

sluhSLUH: Ko dojenček stisne Grizli igračo, le-ta proizvede smešen in prepoznaven zvok, ki otroka zabava, spodbuja njegov sluh ter mu pomaga razumeti povezavo med vzrokom in učinkom. Najboljši zvok za otroka je vaš glas, zato mu Grizli igrače ponujajo priložnost, da spozna imena živali, njihove funkcije in zgodbe.

okusOKUS: Grizli igrače so izdelane iz 100 % naravnega kavčuka in pobarvane z  jedilnimi barvami na vodni osnovi, zaradi česar so popolnoma varne za žvečenje. Mehka tekstura in številni žvečljivi deli pomirjajo dojenčkove boleče dlesni.

vonjVONJ: Edinstven vonj čistega naravnega kavčuka drevesa Hevea je nežen in prijeten za otrokov nos. Poleg tega je popolnoma varen za brezskrbno otroško igro. Zaradi vonja otrok zlahka prepozna Grizli igračo med vsemi drugimi igračami.