OPREDELITVE

Ponudnik je družba Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika, matična številka: 6332242000, davčna številka: SI67768458.

Ostali podatki o ponudniku:

Št. poslovnega računa: SI56 0202 7026 1158 926, odprt pri NLB d.d.
Zavezanec za DDV: DA

Petra Šmid Seljak s.p. ni član trgovske zbornice.
Kontaktni e-poštni naslov: info@grizli.si

 • Spletna stran in trgovina Grizli.si je informacijski sistem, ki ga upravlja ponudnik in je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.
 • Splošni pogoji so določajo pogoje, omejitve in način uporabe spletne strani in trgovine Grizli.si, pogoje prodaje in nakupov izdelkov preko spletne strani in trgovine Grizli.si.
 • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran in trgovino Grizli.si oz. preko spletne strani in trgovine Grizli.si opravlja nakupe.
 • Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani in trgovini Grizli.si, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, grafiko ter drugo.

POGOJI, OMEJITVE in NAČIN UPORABE

Ponudnik samostojno določa:

 • vsebine na spletni strani in trgovini Grizli.si,
 • ponudbo izdelkov, ki jih prodaja preko spletne strani in trgovine Grizli.si,
 • druge pogoje izvajanja svojih storitev ter
 • vse ostalo v zvezi s spletno stranjo in trgovino Grizli.si.

Nakupe preko spletne strani in trgovine Grizli.si smejo opravljati samo osebe, ki so starejše od 18 let. Osebe, stare od 15 do 18 let smejo nakupe preko spletne strani in trgovine Grizli.si opravljati samo ob predhodnem pisnem soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov.

Šteje se, da uporabnik s prvo uporabo spletne strani in trgovine Grizli.si soglaša s temi splošnimi pogoji in vsem ostalim v okviru spletne strani in trgovine Grizli.si.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran in trgovino Grizli.si v skladu s temi splošnimi pogoji in veljavnimi predpisi ter na način in v vsebini, ki sta skladna z namenom, s katerim ponudnik zagotavlja spletno stran in trgovino Grizli.si.

V primeru kakršnekoli kršitve teh splošnih pogojev je uporabnik – kršitelj ponudniku in tretjim osebam odgovoren za vso nastalo škodo, ponudnik pa ima pravico onemogočiti uporabniku nadaljnjo uporabo spletne strani in trgovine Grizli.si. Ponudnik sme nadalje uporabniku brez opozorila preprečiti nadaljno uporabo spletne strani in trgovine Grizli.si.

Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran in trgovino Grizli.si izključno v nekomercialne namene. Prav tako je prepovedana uporaba spletne strani in trgovine Grizli.si za prenašanje škodljivih programov (kot npr.: virusi), kakor tudi kakršnakoli druga zloraba spletne strani in trgovine Grizli.si.

Spletna stran in trgovina Grizli.si ter vse objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi, objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi na spletni strani in trgovini Grizli.si zagotavljati točne in aktualne vsebine, vendar ne odgovarja za morebitno netočnost in neaktualnost objavljenih vsebin. Karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena se lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vsebin na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Če uporabnik katerokoli vsebino oblikuje sam (npr. mnenja o izdelkih), vsebina ne sme biti v nasprotju z veljavnimi predpisi, nadlegujoča, grozilna, vulgarna, marketinška, komercialna in/ali kakorkoli drugače sporna (kot npr. izražanje sovraštva, rasizma, pedofilije, nacizma, itd.). Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za vsebine, ki jih oblikujejo uporabniki in za vsebine, ki jih na spletni strani in trgovini Grizli.si objavljajo tretje osebe (npr. oglasi), pravtako ne odgovarja za kakovost in skladnost navedenih vsebin z veljavnimi predpisi. Ponudnik ima pravico katerekoli vsebine, ki jih oblikujejo uporabniki, kadarkoli umakniti s spletne strani in trgovine Grizli.si ali kakorkoli drugače onemogočiti dostop do teh vsebin, ne da bi bil dolžan od tem obvestiti ali pridobiti privolitev uporabnika, ki je takšno vsebino oblikoval.

Ponudnik prav tako ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost spletne strani in trgovine Grizli.si, za motnje pri dostopu do spletne strani in trgovine Grizli.si, za motnje pri uporabi spletne strani in trgovine Grizli.si, za slabšo kakovost spletne strani in trgovine Grizli.si ter za katerokoli drugo napako na in v zvezi s spletno stranjo in trgovino Grizli.si.

Ponudnik sme brez predhodnega opozorila prekiniti delovanje spletne strani in trgovine Grizli.si: (i) če zaradi napake, okvare, naravne ali druge nesreče ter iz drugih podobnih vzrokov tehnično ne more zagotavljati spletne strani in trgovine Grizli.si in (ii) če je to potrebno zaradi vzdrževalnih del na omrežju oz. drugi infrastrukturi.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:

 • vsebine, ki jih tretje osebe objavijo na spletni strani in trgovini in kakršnekoli nezaželene posledice objave teh vsebin v razmerju do kateregakoli tretjega,
 • nedelovanje spletne strani in trgovine,
 • kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi uporabe spletne strani in trgovine Grizli.si.

Ponudnik, njegovi zaposleni, zunanji sodelavci in poslovni partnerji v nobenem primeru niso odgovorni za direktno, indirektno, naključno, specialno ali posledično škodo oziroma kakršnokoli povzročeno škodo, kot sledi:

 • za poškodbe in zdravstvene posledice katerekoli narave, povzročene indirektno ali direktno z ogledom ali uporabo spletne strani in trgovine,
 • za nepooblaščeno rabo strežnikov in strežniških sistemov in s tem ogrožanje osebnih informacij uporabnikov oziroma vseh hranjenih informacij,
 • za katerokoli prekinitev prenosov s spletne strani in trgovine ali nanjo,
 • za napake v programski kodi, viruse, trojanske konje ali podobno.

Uporabnik sam nosi vse stroške, povezane z uporabo spletnih strani in trgovine Grizli.si.

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini Grizli.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

POGOJI NAKUPA IN PRODAJE IZDELKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku ob vsakem nakupu izdelkov preko spletne strani in trgovine Grizli.si zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost oz. rok dobave izdelkov,
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • cene izdelkov, iz katerih bo tudi razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane uporabnika vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

Ponudnik uporabnikom zagotavlja naslednje plačilne metode:

 • Plačilo po povzetju, ki je primerno, če uporabnik želi, da se mu naročeno blago dostavi na njegov domači naslov v Sloveniji.
 • Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika. Ob plačilu uporabnik prejme potrdilo o plačilu in kupljeni izdelek na izbrani naslov – domači naslov ali katerikoli drugi naslov na območju Slovenije.

Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

 • Vse cene so v evrih in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih uporabnik potrdi pri naročilu na spletni strani ali v spletni trgovini.
 • Roki veljavnosti akcijskih ponudb so vsakokrat navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.
 • Uporabnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema izdelka ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Uporabnik lahko svojo odločitev sporoči pisno na naslov Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika ali po elektronski pošti na naslov info@grizli.si. V primeru odstopa od pogodbe je dolžan uporabnik vrniti izdelek ponudniku v roku tridesetih (30) dneh od sporočila.

Prav tako se za pravočasno obvestilo o odstopu od pogodbe šteje tudi neposredno vračilo izdelka v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo za to potrebno predhodno obvestilo.

Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in količinsko nespremenjen. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila izdelka. Uporabnik vrne blago na naslov: Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika. Ponudnik uporabniku vrne celotno kupnino brez obresti najkasneje v roku petnajstih (15) dni po prejemu izdelka na njegov tekoči račun, ki ga je uporabnik dolžan sporočiti ponudniku.

Ponudnik uporabnikom zagotavlja, da so vsi izdelki v prodaji na spletni strani in v spletni trgovini www.Grizli.si originalni. Informacija o proizvajalcu in/ali dobavitelju je na voljo uporabniku.

Kupljeni izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije ali drug dobavitelj po izbiri ponudnika. Za blago na zalogi je dobavni rok do 5 delovnih dni, v kolikor pa blago ni na zalogi, je uporabnik o tem obveščen pred zaključkom nakupa, kot tudi o ocenjenem oz. predvidenem roku za dobavo.

Stroški pakiranja in dostave:

 • 4,00 EUR pri plačilu po ponudbi (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila, stroški dostave Pošta Slovenije),
 • 6,00 EUR pri plačilu po povzetju (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila, 4 EUR stroški dostave Pošta Slovenije in 2 EUR dodatka za plačilo po povzetju),
 • Brezplačno ob naročilu izdelkov v skupni vrednosti nad 50 EUR.

Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke lahko plačate tudi ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Uporabnik na spletni strani in spletni trgovini Grizli.si izbere izdelke, ki jih želi kupiti in nakup potrdi z uporabo kontaktnega obrazca. Pred potrditvijo nakupa je dolžan uporabnik preveriti vse izdelke, svoje podatke in končni znesek naročila in lahko naročilo po potrebi tudi popravi. Uporabnik nato s ponudnikom dogovori podrobnosti o načinu plačila in načinu dostave. Če želi uporabnik plačati po predračunu, mora to omeniti ponudniku pri dogovoru.

Zaradi morebitnih zlorab si ponudnik pridržuje pravico, da naročilo še pred pošiljanjem preveri po telefonu. Pregled naročila posameznega uporabnika ponudnik omogoči temu uporabniku na zahtevo.

Morebitne pritožbe in reklamacije uporabniki pošljejo ponudniku preko e-poštnega naslova info@grizli.si ali po pošti na naslov: Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika. Postopek obravnave pritožbe oz. reklamacije je zaupen. Ponudnik bo v petih (5) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo oz. reklamacijo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

NAGRADNE IGRE

Organizator nagradne igre na Facebook strani https://www.facebook.com/grizlinaravneigrace/ je Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika (v nadaljevanju organizator nagradne igre). Družabno omrežje Facebook ni organizator nagradne igre, v nagradnih igrah ne sodeluje ter za njihovo izvedbo v nobenem primeru ne odgovarja.

Datum začetka in zaključka nagradne igre je zapisano na Facebook strani. Nagradna igra se zaključi z žrebanjem nagrajenca/ev. Nagradna igra poteka na Facebook strani https://www.facebook.com/grizlinaravneigrace/ (v nadaljevanju spletna stran nagradne igre).

»Sodelujoči« je vsaka oseba, ki v času trajanja nagradne igre, preko aplikacije Facebook:

 • všečka objavo in Facebook stran,
 • pošlje vabilo za sodelovanje v nagradni igri vsaj enemu svojemu Facebook prijatelju v času izvedbe nagradne igre,
 • ter v komentar napiše ime igračke, ki si jo želi za nagrado (če ima nagradna igra taka pravila).

Nagrade so vsakokrat opisane in vizualno prikazane v promocijskih aktivnostih posamezne igre.

Organizator nagradne igre ni materialno, moralno ali kazensko odgovoren za kakršnekoli posledice, ki izhajajo iz nagrade ali koriščenja nagrade. Vsak nagrajenec lahko prejme nagrado le enkrat.

Zapisnik žrebanja nagradne igre se hrani pri organizatorju nagradne igre. Rezultati nagradne igre so dokončni in pritožba nanje ni možna. Seznam bo objavljen na Facebook strani organizatorja: https://www.facebook.com/grizlinaravneigrace/.

Sodelujoči se s prijavo v aplikacijo Facebook avtomatsko strinja s temi pravili nagradne igre, kakor tudi s pogoji poslovanja ter zasebnostjo spletne strani Grizli.si. Po izpolnitvi vseh pogojev za sodelovanje v nagradni igri postane oseba ‘sodelujoči’. Sodelujočim lahko organizator na njihov e-poštni naslov pošlje zahvalno e-poštno sporočilo. Ena oseba lahko v nagradni igri sodeluje le z enim veljavnim Facebook uporabniškim računom. V kolikor obstaja sum, da je ista oseba sodelovala v nagradni igri z uporabo različnih Facebook uporabniških računov, jo ima organizator pravico nemudoma in nepreklicno izključiti iz nagradne igre. Sodelovanje v nagradni igri, pridobitev in prevzem nagrade ni pogojeno z nakupom katerega koli izdelka ali storitve.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani in trgovine Grizli.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Več o politiki varovanja osebnih podatkov si lahko preberete tukaj.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

KONČNE DOLOČBE

Ponudnik sme v skladu s svojo odločitvijo kadarkoli spremeniti te splošne pogoje. Ponudnik bo obvestil uporabnike o spremembah splošnih pogojev na običajno zanesljiv način (z objavo na spletni strani). Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani in trgovine Grizli.si.

Predmetni splošni pogoji začnejo veljati 15.11.2015.

Dodatne informacije v zvezi z uporabo spletne strani in spletne trgovine so uporabnikom na voljo na elektronskem naslovu info@grizli.si.