Politika varovanja podatkov

Pravila varovanja osebnih podatkov v spletni trgovini Grizli.si

V nadaljevanju si lahko preberete Pravila varovanja osebnih podatkov v okviru spletne trgovine Grizli.si.

Prosimo vas, da dokument pazljivo preberete in se pred nakupom ali prijavo na e-novice seznanite z njeno vsebino ter s klikom potrdite seznanitev s spodaj opisano obdelavo osebnih podatkov in pri nakupu potrdite soglašanje s Splošnimi pogoji spletne trgovine Grizli ter nam izkažite zaupanje glede njihove uporabe, saj bomo spoštovali vašo voljo, osebne podatke pa za spodaj opredeljene namene upravljali in obdelovali zgolj v okviru danih pravnih podlag, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

Varovanje osebnih podatkov

Družba Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovini Grizli in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za spodaj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Družba Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi Pošta Slovenija bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Visoki varnostni standardi: Spletna stran Grizli za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@grizli.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

Upravljavec in viri podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je družba Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika, kateremu polnoletni posameznik z vpisom osebnih podatkov na Registracijski obrazec na povezavi https://grizli.si/kontakt/ ali nakup v trgovini na povezavi https://grizli.si/nakup/ posredujete naslednje osebne podatke, ki se nanašajo na vas: ime, priimek, naziv podjetja, e-naslov, telefon in naslov.

Upravljavec v nadaljevanju poteka nakupa lahko poleg vašega naslova lahko pridobi tudi naslov za dostavo, če je le-ta drugačen oz. če želite dostavo na drug naslov.

Pravna podlaga, nameni, rok hrambe, ustrezna ravnanja

Upravljavec zbira, obdeluje in hrani tako posredovane osebne podatke skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov:

  • na pogodbeni podlagi skladno s Splošnimi pogoji spletne trgovine Grizli za namene Registracije kupca in v nadaljevanju izvedbe vaših naročil oz. nakupov, skladno z zakonsko predpisanimi roki in roki, ko se lahko sodno uveljavljajo pravice iz naslova pravnih poslov;
  • na zakonski podlagi za namene izdaje računov (Zakon o DDV) na podlagi vaših nakupov ter za namene reševanja reklamacij na podlagi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov ter morebitnih drugih pravnih zahtevkih, skladno z zakonsko predpisanimi roki za uveljavljanje pravic;
  • na pogodbeni podlagi za namene obveščanja po e-pošti o akcijah, znižanjih in drugih ugodnostih, v povezavi z Zakonom o elektronskih komunikacijah, vse do preklica, ki je omogočen v vsakem sporočilu;
  • na podlagi privolitve, za namene obveščanja po e-pošti o akcijah, znižanjih in drugih ugodnostih, vse do preklica, ki je omogočen v vsakem sporočilu;
  • na podlagi zakonitega interesa, predhodno navedene osebne podatke ter podatke o posameznem nakupu (izdelki, cena, datum, čas in kraj nakupa) in koriščenju ugodnosti (npr. kupon, bon, popust, ipd.), za namen optimiziranja ponudbe ter dviga zadovoljstva kupcev z obveščanjem po e-pošti.

Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na podlagi zgoraj navedenih namenov in za dovoljeno obdobje hrambe oz. do odstopa od pogodbe ali do preklica, bodo shranjeni v elektronski ali fizični evidenci osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe upravljavca.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

Obdelava s tretjimi osebami

Obdelava osebnih podatkov se vrši tudi s pogodbenimi obdelovalci – npr. za dostavo izdelkov (skladišče, dostavna služba), za plačilo naročila (npr. banke), zunanje IT podpore in zunanje računovodske službe itd., s katerimi je upravljavec sklenili pisni dogovor o obdelavi osebnih podatkov samo za namene, ki so opredeljeni v Pogojih varovanja osebnih podatkov, s katerimi ima družba Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p. sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Upravljavec osebne podatke hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Pravice posameznikov

Posameznik ima pod pogoji, ki jih določajo veljavni predpisi pravico do dostopa do osebnega podatka, popravka osebnih podatkov, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti, ugovora, do neavtomatizirano sprejete odločitve, pritožbe, umika soglasja k obdelavi, kjer slednje lahko uveljavlja na e-naslovu: info@grizli.si ali svoje želje zaupa po navadni pošti na naslov Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: info@grizli.si ali Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika, če se posamezniku zastavijo dodatna vprašanja ali ni zadovoljen z odzivom in bi želel uveljavljati svoje pravice.

Pravica do pritožbe

Če posameznik meni, da so mu kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, ima pravico do pritožbe pri nacionalnemu nadzornemu organu, Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, e-naslov: gp-ip@ip-rs.si.

Veljavnost in objava sprememb

Pogoji varovanja osebnih podatkov so veljavni od 25.5.2018.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na povezavi www.grizli.si. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Končne določbe

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Piškotki

Podjetje Terapevtski dotik, Petra Šmid Seljak s.p., Pavkarjeva pot 20, 1360 Vrhnika kot upravljavec spletne strani Grizli.si na svojih spletnih mestih uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.  Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite. Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost (edinstveno številko).

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke. Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Uporabljamo naslednje piškotke:

__cfduid Uporablja ga vsebinsko omrežje Cloudflare za prepoznavo zaupanja vrednega spletnega prometa.
cc_analytics Nastavitev statističnih piškotkov po izboru uporabnika.
cc_necessary Nastavitev nujnih piškotkov.
cc_social Hrani podatek ali dovoljujete piškotke za družabna omrežja.
wfvt_[hash] Piškotek se uporablja za zagotavljanje zaščite spletne strani.
wordfence_verifiedHuman Piškotek se uporablja za zagotavljanje zaščite spletne strani.
wordpress_[hash] Ob prijavi se uporabi ta piškot v katerega se shranijo prijavni podatki.
wordpress_logged_in_[hash] Ob prijavi se uporabi ta piškot v katerega se shranijo prijavni podatki.
wp_woocommerce_session_[hash] Oznaka seje za uporabo funkcije kot so zadnji nakup, ogledani izdelki.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Onemogočanje piškotkov

Sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.